Kada je riječ o konzumiranju povrća, ljubičasta je u 2018. nova zelena. Nalazimo je u cikli, ljubičastom batatu i u cvijetu hibiskusa - sve je ovo bogato antocijanima, prirodnim antioksidansom. Nisu samo zdravi, već i puni okusa.

Mogućnosti za pripremu ljubičastog povrća beskrajne su. Kako biste sačuvali sve bogate nutrijente, trebali biste kuhati na pari ili uporabom tehnike sous-vide. AEG tehnologija omogućava vam kuhanje s visokom preciznošću pri niskim temperaturama - osiguravajući da dobijete najviše iz ljubičastog proizvoda.

PEĆNICA STEAMPRO

Svaki bi obrok trebao biti posebno iskustvo. Stvorili smo pećnicu SteamPro imajući to na umu. Ima tri osnovna načina kuhanja – toplina, para i kombinacija topline i pare. U kombiniranom načinu automatski će izračunati baš onu pravu kombinaciju topline i pare.

Hrana će redovito biti zlatna i hrskavija izvana te sočna i slasna iznutra.

Ako pečete ili roštiljate  meso, pečete kruh, radite delikatne deserte ili koristite SousVide funkciju koju inače pružamo profesionalnim restoranima diljem svijeta - možete biti sigurni da će vaše kuhanje biti na novoj razini.

Pročitajte više o pećnici SteamPro 

LJUBIČASTE OKRUGLICE OD KUPUSA

Oko 20 komada

- 1 crveni kupus

Punjenje

- 200 ml crne riže
- 400 ml vode
- 1 žlica miso paste
- 1 čajna žličica sitno naribanog svježeg đumbira
- 1 čajna žličica sitno narezanog svježeg češnjaka

Umak
- 2 žlice japanskog soja umaka
- 2 žlice sezamovog ulja
- 2 žlice svježe iscijeđenog soka od limete
- prstohvat čili pahuljica

Ukras
- 1 žlica narezanog korijandera
- 1 čajna žličica prženih sezamovih sjemenki

Upute

- Ulijte vodu u spremnik za paru na AEG SteamPro i SteamBoost pećnici.
- Postavte AEG pećnicu na visoku razinu pare.
- Pažljivo izrežite dio oko stabljike srčike kupusa i potpuno je uklonite.
- Stavite glavu kupusa u pliticu za kuhanje na pari, stavite je u pećnicu i kuhajte na pari oko 30 minuta.
- U međuvremenu pripremite punjenje.
- Zagrijte vodu do vrenja na AEG MaxiSense Pure indukcijskoj ploči za kuhanje. Dodajte crnu rižu.
- Smanjite toplinu na srednje i ostavite da se krčka oko 20 minuta dok riža ne bude mekana i dok se voda ne upije u rižu.
- Umiješajte miso pastu, češnjak i đumbir u rižu.
- Izvadite glavicu kupusa iz AEG SteamPro pećnice i odvojite listove. Provjerite da su listovi dovoljno mekani da se mogu saviti, a da se ne slome. Ovisno o godišnjem dobu, vrijeme potrebno da dobijete prikladnu mekoću će varirati. Ukoliko je potrebno, listove kuhajte na pari malo duže.
- Odrežite i uklonite grube dijelove listova i razdijelite svaki list na (otprilike) 3 dijela.
- Ispunite svaki list rižom i pričvrstite ga malenom čačkalicom. Stavite u pliticu za kuhanje na pari.
- Kuhajte okruglice na pari 10-12 minuta u AEG SteamPro pećnici na visokoj razini pare.
- Pomiješajte sastojke za umak u zdjeli.
- Poslužite uz prstohvat svježeg korijandera i prženih sezamovih sjemenki.