Recepti TotalFlex - broj 8 Povrće

Zadnje ažurirano 14.4.2022. 14:57


Sastojci: za 4 osobe

PATLIDŽAN

- 2 patlidžana

- 4 male glavice zelene salate

- 2 češnja češnjaka (sitno sjeckanih)

- 5 komada mladog luka

- 5 grančica peršina

- 50 g ekspandiranog kukuruza

CRVENI PESTO

- 250 g na suncu osušenih rajčica

- 5 grančice svježeg origana

- 100 g feta sira (ostaviti 20 g za ukrašavanje)

- 100 g badema

- čili papričica (ako volite ljuto)

PROKULICE S BUNDEVOM

- 12 prokulica

- 1 butternut tikva

- 3 češnja češnjaka (sitno sjeckanih)

- 20 g maslaca

- 2 žlice kumina

- 2 žlice zatara

- 300 ml pilećeg temeljca

- 2 žlice pinjola

- 2 žlice bučinih sjemenki

- 2 žlice suncokretovih sjemenki

CVJETAČA, BROKULA I MRKVA

- pola cvjetače

- pola brokule

- 3 mrkve s listovima 

- 1 žlice ulja kikirikija

- 1 svežanj korijandra (ostavite nekoliko grančica za ukrašavanje)

- 1 žlica crnih sjemenki sezama

- 2 žlice umaka hoisin



PRIPREMA

PATLIDŽAN

- Zagrijte roštilj.

- Prerežite patlidžan po dužini.

- Natrljajte patlidžan smrvljenim češnjakom i krupnom solju.

- Stavite ga na roštilj na razrezanu stranu i pecite 6 minuta.

- Okrenite i pustite da se peče 15 minuta.

- Sada stavite na pola prerezane salate na roštilj tavu i začinite krupnom solju.

PESTO

- Izmiksajte sve namirnice u glatku crvenu smjesu.

PROKULICE S BUNDEVOM

- Ogulite tikvu i narežite ju na okrugle kriške debele 1,5 cm.

- Operite prokulice i ostavite ih cijele.

- Dodajte sitno sjeckane češnje češnjaka, kumin, zatar i začinite solju i paprom.

- Pomiješajte te sastojke u zdjeli.

- Otopite maslac u tavi i pržite začinjenu tikvu i prokulice dok ne poprime lijepu boju - Prelijte temeljcem i ostavite da se krčka (nemojte više miješati).

- Savjet: Koristite neprianjajuću tavicu.

- Ispržite sjemenke bez masti dok ne promijene boju.

CVJETAČA, BROKULA I MRKVA

- Operite cvjetaču i brokulu i odvojite cvjetiće.

- Ogulite mrkve i ostavite po jedan list na svakoj mrkvi te ih razrežite četiri dijela.

- Kuhajte cvjetaču, brokulu i mrkve 5 minuta te ocijedite vodu.

- Zagrijte tavu i ulje kikirikija te pustite da povrće promijeni boju.

- Umiješajte umak hoisin, korijandar i sjemenke sezama te začinite solju i paprom.

UKRAŠAVANJE

PATLIDŽAN

- Začinite sitno nasjeckanim peršinom, mladim lukom i ekspandiranim kukuruzom.

PESTO

- Ukrasite pesto smrvljenim feta sirom.


PROKULICE S BUNDEVOM

- Ukrasite raznim sjemenkama.

CVJETAČA, BROKULA I MRKVA

- Ukrasite s nekoliko listova korijandra.

Zatražite popravak
Zatražite popravak

Povjerite svoj uređaj našim iskusnim ovlaštenim tehničarima i osigurajte najbolju profesionalnu uslugu za svoj Electrolux i AEG proizvod. Ugovorite uslugu „Fiksna cijena popravka“ kojom vam za uređaje van garancijskog perioda osiguravamo jedinstven plan pomoći: ekskluzivnu tehničku intervenciju po fiksnoj cijeni popravka.