Recepti TotalFlex - Broj 6 Jaja Benedict s palačinkama

Zadnje ažurirano 14.4.2022. 14:54


Sastojci: za 4 osobe

JAJA BENEDICT

- 8 jaja

- ocat

- bosiljak

- umak Hollandaise

   250 g maslaca (u malim kockicama)

   2 žumanjka

   2 žlice vode

   2 žlice bijelog vinskog octa

- Gljive

   400 g mješanih gljiva

   4 žlice soja umaka

   3 grančice kadulje

   2 žlice ulja kikirikija

   1 ljutika

   1 paprika

PALAČINKE

- 3 jaja

- 350 ml punomasnog mlijeka

- 100 ml vrhnja

- 300 g brašna

- 2 žlice šećera

- 1 žličica praška za pecivo

- 0,5 žličice sode bikarbone

- 1 žličica soli

- 75 g maslaca

UKRAŠAVANJE

- mješavina bobičastog voća

- šećer u prahu

- javorov sirup



PRIPREMA

JAJA BENEDICT

Gljive:

- Pržite sitno sjeckanu ljutiku, papriku i kadulju u tavi i dodajte gljive te pržite dok ne poprime lijepu boju.

- Deglazirajte umakom od soje.

Umak Hollandaise:

- Umutite žutanjke, vodu i ocat u loncu za kuhanje.

- Stavite lonac na laganu vatru.

Pazite! Nastavite mutiti mješavinu.

- Dok mutite, dodajte kockice maslaca.

Nastavite miješati dok ne dobijete gustu smjesu bez grudica.

Pazite! Umak ne smije zavreti.

- Ugasite plamen i pustite umak da odstoji poklopljen.

Jaja:

- Pripremite lonac s vodom za poširanje jaja.

- Dodajte malo octa u zakuhalu vodu.

- Miješajte u krug i razbijte jaje u sredini zdjele.

Nastavite miješati 2 do 3 minute.

- Izvadite poširana jaja iz vode i pažljivo ih stavite preko gljiva.

- Isto napravite s ostalim jajima.

PALAČINKE

- Umutite jaja u velikoj zdjeli za miješanje.

- Dodajte vrhnje i punomasno mlijeko.

- Prosijte brašno u drugu zdjelu.

- Dodajte šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.

- Postupno miješajte tijesto pazeći da se ne naprave grudice.

Pazite! U tijestu ne bi smjelo biti grudica.

- Otopite maslac u tavi i napravite male palačinke promjera oko 10 cm i pecite na srednje jakoj vatri.

- Okrenite palačinke kada tijesto više nije tekuće.

UKRAŠAVANJE

JAJA BENEDICT

- Stavite gljive na dno i po njima posložite jaja te jednu žlicu umaka Hollandaise.

- Dodajte sitno sjeckani bosiljak.

PALAČINKE

- Dodajte ih jajima.

- Po palačinkama prelijte javorov sirup ili pospite šećer u prahu.

- Dodajte bobičasto voće.


Zatražite popravak
Zatražite popravak

Povjerite svoj uređaj našim iskusnim ovlaštenim tehničarima i osigurajte najbolju profesionalnu uslugu za svoj Electrolux i AEG proizvod. Ugovorite uslugu „Fiksna cijena popravka“ kojom vam za uređaje van garancijskog perioda osiguravamo jedinstven plan pomoći: ekskluzivnu tehničku intervenciju po fiksnoj cijeni popravka.