Sastojci: za 4 osobe
- 200 g tjestenine
- komad parmezana
OKRUGLICE
- 800 g mljevene svinjetine i junetine
- 1 češanj češnjaka (sitno sjeckani)
- 1 crveni luk (sitno sjeckani)
- 2 jaja
- 50 g origana (sitno sjeckanog)
- sol i papar
- Umiješajte sve sastojke i smjesu stavite u hladnjak.
UMAK OD RAJČICE
- 2 kg rajčica
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice koncentrata rajčice
- 1 crveni luk
- 5 grančica peršina
- 1 svežanj bosiljka
- 2 žlice maslinova ulja
PRIPREMA
UMAK OD RAJČICE
- Narežite crveni luk na polukruge i pirjajte ih na maslinovu ulju.
- Sitno nasjeckajte češnjak i pirjajte na visokoj temperaturi.
- Kada poprime boju, možete umiješati koncentrat rajčice.
- Krupno narežite rajčice i dodajte ih luku i češnjaku.
- Kuhajte rajčice dok ne ispari sva voda iz njih.
- Sve promiješajte.
OKRUGLICE
- Oblikujte okruglice i stavite u tavu da posmeđe.
- Zatim ih prelijte umakom od rajčice i pustite da krčkaju dok okruglice nisu gotove.
TJESTENINA
- Zakuhajte vodu i dodajte sol (10 g/l).
- Skuhajte tjesteninu i ocijedite ju.
- Umiješajte tjesteninu u umak.
- Sitno nasjeckajte bosiljak i peršin u umiješajte ih u tjesteninu.
- Na kraju posipajte listićima parmezana.