Recepti TotalFlex - broj 4 Mesne okruglice s umakom od rajčice i tjesteninom

Zadnje ažurirano 14.4.2022. 14:51

Sastojci: za 4 osobe

- 200 g tjestenine

- komad parmezana


OKRUGLICE

- 800 g mljevene svinjetine i junetine

- 1 češanj češnjaka (sitno sjeckani)

- 1 crveni luk (sitno sjeckani)

- 2 jaja

- 50 g origana (sitno sjeckanog)

- sol i papar

- Umiješajte sve sastojke i smjesu stavite u hladnjak.

UMAK OD RAJČICE

- 2 kg rajčica

- 2 češnja češnjaka

- 2 žlice koncentrata rajčice

- 1 crveni luk

- 5 grančica peršina

- 1 svežanj bosiljka

- 2 žlice maslinova ulja



PRIPREMA

UMAK OD RAJČICE

- Narežite crveni luk na polukruge i pirjajte ih na maslinovu ulju.

- Sitno nasjeckajte češnjak i pirjajte na visokoj temperaturi.

- Kada poprime boju, možete umiješati koncentrat rajčice.

- Krupno narežite rajčice i dodajte ih luku i češnjaku.

- Kuhajte rajčice dok ne ispari sva voda iz njih.

- Sve promiješajte.

OKRUGLICE

- Oblikujte okruglice i stavite u tavu da posmeđe.

- Zatim ih prelijte umakom od rajčice i pustite da krčkaju dok okruglice nisu gotove.

TJESTENINA

- Zakuhajte vodu i dodajte sol (10 g/l).

- Skuhajte tjesteninu i ocijedite ju.

- Umiješajte tjesteninu u umak.

- Sitno nasjeckajte bosiljak i peršin u umiješajte ih u tjesteninu.

- Na kraju posipajte listićima parmezana.