Sastojci: za 4 osobe
ODREZAK
- 4 x 250 g odrezaka
- 1 češanj češnjaka
- parmezan
PEČENI KRUMPIRI
- 12 krumpira za kuhanje
- 3 češnja češnjaka (sitno sjeckanih)
- 20 g maslaca
- 5 grančica ružmarina (sitno sjeckanih)
- dimljena paprika
- 300 ml pilećeg temeljca
SALATA
- 1 krastavac
- 4 rajčice
- 1 crveni luk
- 1 zelena salata
PRELJEV ZA SALATU
- 1 žlica senfa
- sok od 1 limete
- 100 ml maslinova ulja
- 3 žlice bijelog vinskog octa
Priprema
ODREZAK
- Odreske izvadite iz hladnjaka prije pečenja tako da postignu sobnu temperaturu.
- Namažite obje strane odrezaka zgnječenim komadom češnjaka.
- Dobro zagrijte grill tavicu i pržite svaku stranu mesa 1 minutu.
- Maknite meso s tave i otopite tanke kriške maslaca na toplom mesu.
ODREZAK
- Začinite solju i paprom.
PEČENI KRUMPIRI
- Ogulite i narežite krumpir na četiri dijela te ga operite.
- Dodajte sitno sjeckane češnje češnjaka, ružmarin, dimljenu papriku i začinite solju i paprom.
- Pomiješajte te sastojke u zdjeli.
- Otopite maslac u tavi i pržite krumpire dok ne poprime lijepu boju.
- Prelijte temeljcem i ostavite da se kuhaju (nemojte više miješati).
- Savjet: Koristite neprijanjajuću tavicu.
SALATA
- Operite i narežite krastavac, rajčice, salatu i narežite crveni luk na tanke krugove.
- Stavite ih u zdjelu i ne stavljajte više u hladnjak.
PRELJEV ZA SALATU
- Stavite senf, limunov sok i bijeli vinski ocat u zdjelu i pomiješajte.
- Zatim postupno umiješajte maslinovo ulje.
- Začinite solju i paprom.
Ukrašavanje
- Ukrasite odrezak tankim listićima parmezana.