Recepti TotalFlex - broj 2 Odrezak s pečenim krumpirima

Zadnje ažurirano 14.4.2022. 14:48


Sastojci: za 4 osobe

ODREZAK

- 4 x 250 g odrezaka

- 1 češanj češnjaka

- parmezan

PEČENI KRUMPIRI

- 12 krumpira za kuhanje

- 3 češnja češnjaka (sitno sjeckanih)

- 20 g maslaca

- 5 grančica ružmarina (sitno sjeckanih)

- dimljena paprika

- 300 ml pilećeg temeljca

SALATA

- 1 krastavac

- 4 rajčice

- 1 crveni luk

- 1 zelena salata


PRELJEV ZA SALATU

- 1 žlica senfa

- sok od 1 limete

- 100 ml maslinova ulja

- 3 žlice bijelog vinskog octa


Priprema

ODREZAK

- Odreske izvadite iz hladnjaka prije pečenja tako da postignu sobnu temperaturu.

- Namažite obje strane odrezaka zgnječenim komadom češnjaka.

- Dobro zagrijte grill tavicu i pržite svaku stranu mesa 1 minutu.

- Maknite meso s tave i otopite tanke kriške maslaca na toplom mesu.

ODREZAK

- Začinite solju i paprom.


PEČENI KRUMPIRI

- Ogulite i narežite krumpir na četiri dijela te ga operite.

- Dodajte sitno sjeckane češnje češnjaka, ružmarin, dimljenu papriku i začinite solju i paprom.

- Pomiješajte te sastojke u zdjeli.

- Otopite maslac u tavi i pržite krumpire dok ne poprime lijepu boju.

- Prelijte temeljcem i ostavite da se kuhaju (nemojte više miješati).

- Savjet: Koristite neprijanjajuću tavicu.

SALATA

- Operite i narežite krastavac, rajčice, salatu i narežite crveni luk na tanke krugove.

- Stavite ih u zdjelu i ne stavljajte više u hladnjak.


PRELJEV ZA SALATU

- Stavite senf, limunov sok i bijeli vinski ocat u zdjelu i pomiješajte.

- Zatim postupno umiješajte maslinovo ulje.

- Začinite solju i paprom.


Ukrašavanje

- Ukrasite odrezak tankim listićima parmezana.