Sastojci: za 4 osobe
PILETINA
- 8 komada pilećih prsa
- 2 limuna
- 4 grančica cherry rajčica
- 50 g badema
- 50 g indijskih oraščića
- 50 g curry smjese
- 50 g maslaca
RIŽA
- 300 g riže
- 1 stručak limunske trave
- 1 čili papričica
- 1 list kaffir limete
- 5 grančica korijandra
CURRY
- 4 g kokosova mlijeka
- 50 g curry smjese
- 2 stručka limunske trave
- 3 lista kaffir limete
- 1 crveni luk
- 3 češnja češnjaka
- 4 rajčice
- 1 dl pilećeg temeljca
- 1 žličica pahuljica dimljene paprike
MRKVE
- 8 mrkvi s listovima
- 100 g svježeg đumbira
- 1 žličica mješavine 5 začina
- 3 žlice sezamova ulja
- 1 žlica bijelog sezama
- 2 dl povrtnog temeljca
Priprema
PILETINA
- Izmiješajte filete pilećih prsa s madras curry umakom i grubom soli.
- Pustite da se mariniraju 30 minuta.
- Rastopite maslac u tavi na srednjoj vatri.
- Stavite pileća prsa u tavu i pustite da se poklopljena peku (15 do 20 minuta).
- Prerežite limune na pola i stavite ih u tavu s prerezanom polovicom prema dolje.
- Zatim dodajte cherry rajčice u tavu na 5 minuta.
RIŽA
- Zakuhajte 600 ml vode zajedno s opranom rižom, limunskom travom, listom limete i ljutom papričicom.
- Vrijeme kuhanja ovisi o vrsti riže, a za divlju rižu (vidi fotografiju) iznosi 18 minuta.
CURRY
- Pirjajte sitno narezani luk i češnjak te dodajte curry smjesu, list limete, limunsku travu
i rajčice.
- Dobro ih propirjajte.
- Deglazirajte pilećim temeljcem i dodajte kokosovo mlijeko.
- Pustite kuhati na laganoj vatri 20 minuta.
MRKVE
- Zagrijte tavu na koju ste stavili sezamovo ulje.
- Dodajte sjeckani đumbir, mješavinu pet začina i bijeli sezam.
- Pirjajte 2 minute i zatim dodajte očišćene cijele mrkve.
- Kada temeljac postigne lijepu boju, dodajte ga u tavu i reducirajte dok mrkve ne omekšaju.
Ukrašavanje
PILETINA
- Krupno nasjeckajte oraščiće i posipajte ih po piletini.
- Tava se može servirati na stol.
RIŽA
- Dodajte sitno sjeckani korijandar.
CURRY
- Dodajte pahuljice dimljene paprike.
MRKVE
- Prelijte ih preostalim uljem iz tave.