Rješenje:
Pitanje:
- Koji je kuhinjski pribor prikladan za zone kuhanja s indukcijskim grijanjem?
Vrijedi za:
- ugradbenu indukcijsku ploču
- samostojeći štednjak s indukcijskom pločom za kuhanje
Rješenje:
1. Posuđe je prikladno za indukcijsku ploču za kuhanje ako:
- malo vode vrlo brzo zakuha na polju postavljenom na najveći stupanj kuhanja.
- dno posude privlači magnet.
Važno: dno posude mora biti što deblje i ravnije.
2. Materijal posude:
- Odgovarajući: lijevano željezo, čelik, emajlirani čelik, plemeniti čelik, višeslojno dno (s odgovarajućom oznakom proizvođača).
- Neodgovarajući: aluminij, bakar, mjed, staklo, keramika, porculan.
3. Dimenzije posude:
- Indukcijske zone kuhanja prilagođavaju se veličini dna posude.
- Međutim, mora biti minimalnog promjera u odnosu na veličinu zone kuhanja.
- Pogledajte potpuni opis koji se navodi u korisničkom priručniku jer minimalni i maksimalni promjeri ovise o modelu aparata.
Prikladno posuđe možete kupiti putem naše korisničke podrške na broju tel:+38516323338
Uzrok
- Posude za upotrebu na indukcijskim pločama za kuhanje dolaze u raznim vrstama i dizajnima. Da bi djelotvorno radila na indukciji, barem baza mora biti izrađena od magnetskog materijala na bazi željeza. Lijevano željezo je daleko najbolji indukcijski provodioc, ali je teško i skupo, tako da su indukcijske posude često izrađene od lakšeg metala, kao što je aluminij. Ove lakše metalne posude obično ne bi radile na indukciji, pa su kako bi se osiguralo da mogu raditi, izrađene od kompozitnih željeznih baza.
- Postoje mnoge vrste ovih podloga tipa "sendvič", nažalost, ne rade sve jednako niti učinkovito prenose energiju (toplinu) na glavni materijal posuđa. Ponekad se i ove baze mogu pokazati bučnim jer se zagrijavaju zbog nejednakog širenja. Zvukovi mogu varirati od cviljenja do zvukova klikanja i kuckanja