Jakobove kapice s komoračem
Jakobove kapice s komoračem
Impresivno, iznimno brzo večernje jelo s vrhunskim aromama.
Sastojci
500 g Jakobovih kapica, bez školjke i ikre, 1 čajna žličica sjemenki komorača, 1 jušna žlica limunovog ulja ili voćnog maslinovog ulja, 1 limun bez voska, cvijet soli.
Uputa
Za 4 osobe
1 Sameljite sjemenke komorača u mužaru. Operite limun i naribajte koricu.
2 Pomiješajte sjemenke i koricu s uljem i vakumirajte zajedno s Jakobovim kapicama u SousVide vrećici. Pobrinite se da su Jakobove kapice jedna pored druge u ujednačenom sloju.
3 Stavite vrećicu na 3.policu s programom „SousVide“ i kuhajte na 60 °C 10 minuta.
Posluživanje
Iscijedite limun te sokom i cvijetom soli posipajte kuhane Jakobove kapice.