Jakobove kapice s komoračem

Jakobove kapice s komoračem

Jakobove kapice s komoračem

Impresivno, iznimno brzo večernje jelo s vrhunskim aromama.

Sastojci

500 g Jakobovih kapica, bez školjke i ikre, 1 čajna žličica sjemenki komorača, 1 jušna žlica limunovog ulja ili voćnog maslinovog ulja, 1 limun bez voska, cvijet soli.

Uputa


Za 4 osobe

1 Sameljite sjemenke komorača u mužaru. Operite limun i naribajte koricu.

2 Pomiješajte sjemenke i koricu s uljem i vakumirajte zajedno s Jakobovim kapicama u SousVide vrećici. Pobrinite se da su Jakobove kapice jedna pored druge u ujednačenom sloju.

3 Stavite vrećicu na 3.policu s programom „SousVide“ i kuhajte na 60 °C 10 minuta.

Posluživanje
Iscijedite limun te sokom i cvijetom soli posipajte kuhane Jakobove kapice.

  • Gazpacho s tigrastim kozicama na pari

    Ova hladna španjolska juha je savršeno jelo.

  • Proljetne rolice na pari

    Svi vole ove zdrave rolice, a to ih čini idealnom hranom za posebne goste.

  • Juha od luka iz vrećice

    Nova verzija bezvremenskog klasika za juhu koja ima toplinu i dubinu okusa kao nijedna druga.