Moules Marinières
Moules Marinières
Ako tražite jelo koje odlično izgleda, a brzo i jednostavno se priprema, nema boljeg od ovog francuskog klasika.
Sastojci
2 mala svežnja peršina, jedan režanj češnjaka, 2 luka kozjaka, 2 kg dagnji, 2 lovorova lista, 1 grančica timijana, sol, 1 prstohvat bijelog papra, 15 g maslaca, 50 ml bijelog vina, 150 ml vrhnja.nbsp;
Uputa
Za 4 osobe
1 Na sitno narežite peršin, češnjak i luk kozjak. Dobro operite dagnje u hladnoj vodi dvije ili tri minute. Bacite dagnje koje ostanu otvorene ili isplivaju na površinu vode. Nožem uklonite „bradu“ sa školjaka, kao i manje školjke koje su se uhvatile na dagnje.
2 Stavite dagnje na pladanj ili u posudu za pečenje. Dodajte češnjak, luk kozjak, lovorov list, timijan i polovicu peršina te začinite solju i mljevenim bijelim paprom.
3 Zakuhajte maslac, bijelo vino i vrhnje pa onda polijte po dagnjama. Kuhajte na 2.polici s parnom postavkom 3 na 99 °C 30 minuta ili sve dok se dagnje ne otvore.
PosluživanjePosipajte ostatkom narezanog peršina i poslužite dagnje u posudi za pečenje.