Mousse od limete s coulisom od maline
Mousse od limete s coulisom od maline
Reski coulis reže kroz slatkoću moussea od limete, tvoreći savršeno uravnotežen desert, koji također dobro izgleda.
Sastojci
Mousse od limete 1 mahuna vanilije, 800 ml mlijeka, 1 limeta, 2 jaja, 6 žumanjka, 150 g šećera
Coulis od maline 400 g smrznutih malina, 100 g šećera u prahu, 1 jušna žlica soka od limete
Uputa
Za 8 osoba
1 Maslacom zamastite 8 kalupa za soufflé i ohladite ih.
2 Razdvojite mahunu vanilije po duljini i sastružite sjemenke. U mlijeku zakuhajte mahunu i sjemenke. Pustite da se kuha na niskoj temperaturi 10 minuta, zatim izvadite mahunu.
3 Naribajte koricu i iscijedite limetu. nbsp;
4 U međuvremenu, u zdjeli napravite kremu od jaja, žumanjka, šećera, korice i soka limete, zatim umiješajte još toplo mlijeko u mješavinu. Rasporedite po kalupima za soufflé.
5 Kuhajte mousse na 2. polici s parnom postavkom 3 na 100 °C kroz 50 minuta, zatim ohladite 2-3 sata.
6 Za coulis, pustite maline da se lagano odmrznu, zatim ih pomiješajte sa šećerom u prahu i sokom od limete. Protresite u situ.
PosluživanjeOdvojite rub moussea od kalupa pomoću malog noža i okrenite ih na zasebne tanjure. Lijepo prekrijte coulisom i ukrasite svježim malinama i komadima limuna.